10/9/13

Succeeding with Polyglot Persistence


As a consultant, I work with clients enabling them to become successful with the new data and software technologies. For some of our clients, relational databases are not the optimal choice, and various NoSQL systems appear as reasonable alternatives.

At the Global Big Data Conference this year in Silicon Valley (Santa Clara), I will be giving a talk about our journey into polyglot persistence: the use of several types of data stores that are each a good match for a particular part of information processing problem.

As we started embracing Big Data and NoSQL across a number of projects, it quickly became clear that one technology is not going to be a solution for all of our needs. We begin by outlining the issues relational technology has with scalability and new data formats. We then illustrate the examples of dominant NoSQL technologies and how they fit into the big picture.

We will show how to productively bring in NoSQL systems into the enterprise, including classical reporting systems and integration strategies with relational systems. You will benefit from getting a clear picture of what type of NoSQL data store is a good match for data processing piece of puzzle.

Outline:

 •  What is polyglot persistence?
 •  The relational database problems
 •  Taming big data with Hadoop and Map Reduce
 •  Scalability with Key/Value and Columnar stores
 •  Flexibility of Document stores
 •  Finding connections with Graph databases
 •  Data Governance for NoSQL
 •  NoSQL and Master Data Management
 •  NoSQL integration strategies


More details and registration at the Global Gig Data Conference site.

36 comments:

 1. For management and troubleshooting of enormous databases, corporation’s square measure searching for qualified and licensed dispersions Hadoop experts for the duty. Hadoop Training in Chennai | Hadoop Training Chennai

  ReplyDelete
 2. Thank you for this valuable information. I have got some important suggestions from it. Get your business to the next level in simple steps.
  best erp software company in chennai | erp providers in chennai.

  ReplyDelete
 3. Giải đáp những thắc mắc những thông tin trong cuộc sống về những điều đơn giản như uống vitamin E nhiều có tốt không ? à mà đa phần là những thứ linh ta linh tinh nói chung là có ai tìm kiếm thì có bài viết ví dụ như cũng có nhiều người tìm kiếm “cách thay bàn thờ thần tài mới” hay là những vấn đề về thực phẩm và thuốc uống chữa bệnh như nước lá đu đủ có hại không hoặc bạn có thể tìm hiểu về tâm linh gắn liền trong cuộc sống như thế giới tâm linh có hay không hoặc những thứ siêu hình mà không biết tìm câu trả lời ở đâu cách giải bùa ngải bùa ngải khi truy cập trang web chúng tôi bạn sẽ tìm thấy nhìu điều thú vị.

  ReplyDelete
 4. Khi có một loại thuốc mới ra đời thì những công dụng của nó chính là thứ chúng ta quan tâm đầu tiên chứ không phải là thành phần hay các thông tin nào khác. thuốc fucoidan , đối với fucoidan cũng hoàn toàn tương tự như vậy, tác dụng của thuốc fucoidan chính là thông tin mà nhiều người trên khắp thế giới tìm hiểu. Thuoc Fucoidan có tác dụng gì , công dụng chính được giới thiệu về sản phẩm này chính là việc nó kích thích các tế bào ung thư tiến hành quá trình tự diệt nhờ thế mà việc điều trị ung thư sẽ có chuyển biến tích cực hơn. Thuốc Fucoidan chữa ung thư ,một cách khác để nó hỗ trợ quá trình điều trị căn bệnh này đó là ngăn cản sự cung cấp dinh dưỡng cho các tế bào ác làm chúng bị tiêu diệt. thuốc Fucoidan cho người ung thư. Không chỉ thế, người dùng còn được cho biết là khả năng tăng cường hoạt động của hệ tiêu hóa sau khi sử dụng sản phẩm này. liều dùng thuốc Fucoidan , một công dụng khác mà chúng ta không sử dụng cũng có thể nhận biết được đó là việc đem đến làn da săn chắc, trắng mịn như những người dân hàn quốc nhật bản.

  ReplyDelete
 5. Interesting post! This is really helpful for me. I like it! Thanks for sharing!

  Webseiten Gestaltung Lüdenscheid

  ReplyDelete
 6. I found a lot of interesting information here. A really good post
  office 2010 professional plus key deutsch

  ReplyDelete
 7. Thanks For Your valuable posting, it was very informative
  Internet Marketing Dienstleistungen

  ReplyDelete
 8. Your website content nice nice and interesting to observe.
  jobbörse Neunkirchen

  ReplyDelete
 9. Nice Post! It is really interesting to read from the beginning & I would like to share your blog to my circles, keep your blog as updated.


  aws training in chennai

  selenium training in chennai

  python training in chennai

  ReplyDelete
 10. Those guidelines additionally worked to become a good way to
  recognize that other people online have the identical fervor like mine
  to grasp great deal more around this condition.

  hadoop training in chennai

  angularjs training in chennai

  devops training in chennai

  digital marketing training in chennai

  ReplyDelete
 11. Your good knowledge and kindness in playing with all the pieces were
  very useful. I don’t know what I would have done if I had not
  encountered such a step like this.


  white label website builder

  ReplyDelete
 12. Thanks for your sharing great article, I am very happy to read this article and I like it very much!I would also recommend it to my friends.
  sun news live
  sun news
  sun tv live
  news 7 live
  sun news live today
  sun tv news
  sun tv news live
  sun tv live news
  சன் நியூஸ்
  thanthinews

  ReplyDelete
 13. Thanks for your sharing great article, I am very happy to read this article and I like it very much!I would also recommend it to my friends.
  sun news live
  sun news
  sun tv live
  news 7 live
  sun news live today
  sun tv news
  sun tv news live
  sun tv live news
  சன் நியூஸ்
  thanthinews

  ReplyDelete